Femke BaanHofman

Pianoles

Om piano te leren spelen moet er thuis een geschikt instrument zijn om op te oefenen. Dit kan een akoestische of een elektronische piano zijn. In de beginfase kan ook een keyboard als oefeninstrument gebruikt worden. De keuze van een piano moet weloverwogen gebeuren. Wilt u meer weten over de aanschaf van een nieuwe of gebruikte piano dan kunt u contact met mij opnemen.

Er zijn verschillende methodes om piano te leren spelen. Na het kennismakingsgesprek wordt bepaald welke methode het beste bij de leerling past. Een piano is een instrument waarop heel verschillende muziek gespeeld kan worden. De muzikale voorkeur van een wat meer gevorderde leerling speelt dan ook een grote rol bij de keuze van de muziek. De laatste jaren is het spelen van liederen met akkoordsymbolen erg populair. De melodie is genoteerd en wordt met de rechterhand gespeeld. Boven de melodie staan akkoordsymbolen. Met de kennis daarvan, samen met afspraken die op de les gemaakt worden, wordt de begeleiding met de linkerhand gespeeld. Klik hier voor een opname daarvan.

Net als bij alle andere instrumenten geldt ook hier dat doorzettingsvermogen en discipline minstens even belangrijk zijn als aanleg.